Wat een onvergetelijke drie weken….

  • 0

Wat een onvergetelijke drie weken….

Category:Activiteiten,Eten & Drinken,Genieten,Hot Niews,Périgueux,work

Met volle moed en volle aanhangwagen eind april 23 opnieuw vertrokken naar ons vakantiehuisje “Maison Maxou”.
Bij aankomst werden wij verwelkomd door de soleil du Périgord… zalig.
De eerste 4 dagen stonden in het teken van “summer-tuning”…
Alles lossen en alles buiten… poetsen, onkruid wieden in de borders en terrassen herinstalleren, jacuzzi opzetten, nieuwe TV e.a. installeren, …
Na 4 dagen eindelijk bezoek van onze beste moatjes uit de Nonnebossen…
Eindelijk eventjes tijd voor ontspanning, een aperitiefje hier en daar, een BBQ, een etentje op het Château, enkele mooie wandelingen en uitstapjes…Bedankt Ann en Phil voor jullie hartelijke bezoek en aangename verblijf.
Na hun vertrek nieuwe inductiekookplaat en droogkast geïnstalleerd. Verder in tuin en rond huisje gewerkt… en enkele belangrijke afspraken afgewerkt. Tussendoor opnieuw lekker gaan eten voor moederdag bij Floris en Véro au Château Le Verdoyer…
Op woensdag 17 mei dochterlief, ons schoonzoon en Maxoutje opgehaald in Angoulême. Jaarlijkse afspraak… Ze komen met de rechtstreekse TGV van Tourcoing (Lille) (4u30min).
De dag daarop doopplechtigheid van ons kleinzoon Maxou in het kerkje van Saint Saud Lacoussière… Een onvergetelijke dag. Nadien samen met onze Nederlandse buren/vrienden gaan lunchen… en Maxoutje nog enkele uurtjes in zwembad…
Verder nog een BBQtje, een marktje, een terrasje, een bezoek aan St Jean de Côle, een spelletje darts met een Stella van den tap, … en de afsluiting achter in de tuin afgewerkt….
Na het vertrek van dochterlief nog enkele dagen genoten van ons huisje en de omgeving …
In bijzonder hebben gedurende die drie weken ook zorg gedragen voor onze goede buur Martin. Deze kranige alleenstaande 80-plusser had een week voor onze aankomst tijdens een val een enkelbreuk opgelopen… was geopereerd en immobiel @ home… Rita zorgde voor een dagelijkse maaltijd en ik liet 3 keer per dag zijn Border Collie Luna uit.
Het lot besliste dat Martin nog meerdere keren viel en de kruisbanden van beide knieën scheurde… Hij ligt nu in een ziekenhuis in Périgueux waar hij opnieuw geopereerd wordt.
Wij wensen hem alvast een spoedig herstel en hopen hem snel terug te zien!
De laatste week van juni staan we opnieuw aan ons voordeur in de Périgord voor de final touch …
We zorgen er alvast voor dat onze gasten een onvergetelijke, zorgeloze, zonnige vakantie mogen beleven in Maison Maxou.

Meer foto’s over ons verblijf vindt u terug in onze Portfolio


Leave a Reply

Geverifieerd door MonsterInsights