About MM

Zo een zalige zonsopgang wil je niet missen .... “Maison Maxou… Comme nulle part ailleurs“…

Prachtig vakantiehuis met uniek zicht op grote zwem- en visvijver

Ons moderne vakantiehuis ligt verscholen in het prachtige Parc Naturel Regional Perigord Limousin in een open en groen glooiend landschap tussen de dorpjes Abjat sur Bandiat, Champs Romain en Saint Saud Lacoussière.

MaisonMaxou” is een prachtig, ruim vrijstaand vakantiehuis met 3 slaapkamers maar wordt om redenen van comfort enkel verhuurd aan Max 5  personen. Dit huis, gebouwd in 2008, biedt u alle privacy en comfort die je nodig hebt om hier heerlijk te vertoeven. Het vakantiehuis laat zich het best beschrijven als ruim en licht, waarbij de woonkamer (46 m2) via de openslaande deuren naadloos overgaat naar het ruime overdekte terras. Van hieruit geniet u ten volle van het  uitzicht op een zwemvijver. Bijna het hele jaar door is het terras een heerlijk deel van de woonkamer.  Verder is aan de zuidkant van het huis een beschut terras en is er beneden een terras van 100m2 die aansluit aan een groot grasveld. Hier kan met een groot gezelschap gegeten en gebarbecued worden. De gedeeltelijke afgesloten tuin heeft alvast genoeg ruimte om de kinderen te laten ravotten…  

Waarom kiezen voor Maison Maxou?

Zoekt u de rust om te onthaasten en het comfort van een moderne vakantiehuis, dan bent u in “MaisonMaxou” op de juiste plaats. Bovendien, willen uw kinderen liever wat leven in de brouwerij? Dan biedt dit mooie plekje in de Périgord Vert (Dordogne) de originele uitkomst! 

Au Chateau!

MaisonMaxou” ligt op ca. 200 m van het “Château Le Verdoyer” met bijbehorende sympathieke 4 sterren camping. Als tijdelijke bewoner van ons vakantiehuis kunt u van half april tot begin oktober gratis gebruik maken van de zwembaden en vele faciliteiten van deze ****familie camping. Uw kinderen kunnen ook deelnemen aan de uitgebreide kinderanimatie (NL) op de camping. 

Oneindig genieten van rust en ruimte, fietsen en wandelen, onthaasten in volle natuur

Ons vakantiehuis bevindt zich op het einde van een doodlopend straatje met de welluidende naam “Impasse de Leyrodie”. Voor mensen die houden van comfort, ruimte, rust, natuur, onthaasten, privacy, zonnige terrassen, genieten van lekker eten en drinken, heerlijke bedden en een volledig ingerichte keuken met kookboeken,…  is dit “the place to be”.

De glooiende, bosrijke omgeving met vele paden is zeer geschikt voor fietsers en wandelaars. In bijzonder kunnen vissers hier hun hart ophalen in de vele visvijvers rondom het huis en de camping.

Zowel in Saint Saud Lacoussière (3 km) als in St. Estephe (8 km) zijn grote waterpartijen waar aan gezonde waterrecreatie kan worden gedaan. Halverwege de weg naar Nontron (14 km) is een “koordenpiste”, waar kinderen naar hartenlust kunnen klimmen in bomen.

Hoe bereik je Maison Maxou?

Ons huis bevindt zich op ongeveer 7u – 670 km van Lille.

Welke route neem je met de auto….?

Via Lille rijd je best via de A1 naar Parijs.  Vervolgens op de ring van Parijs volg je Bordeau (A86). Daarna, bij het verlaten van Parijs vervolg je op de A10 richting Orleans, aansluitend de A71 richting Vierzon. Nadien de A20 naar Limoges. Daar neem je Afslag 28 Périgueux/Angoulème (Limoges-Nord). Je vervolgt op de “Rocade Nord-Ouest”  de N520 dan de D2000. Nadien de N21 richting Périgueux. In Châlus  sla je rechts af en neem je de D68. Na een half uurtje sla je ter hoogte van het Kruispunt (Adjat-sur-Bandiat) naar links de D85 in richting Saint-Saud-Lacoussière. Na een 10tal minuutjes kom je aan het “Château Le verdoyer”. Aan de ingang van de kasteelcamping is een rond puntje. Daar sla je de smalle parallelweg in naar beneden en 100m verder ligt ons vakantiehuis “Maison Maxou”, het laatste huis met de lichtblauwe luiken.

Liever met de trein? Welke TGV brengt jou rechtstreeks naar het zuiden?

Met de trein kun je er alvast nog sneller zijn… Er is al een rechtstreekse TGV die je van het Station Tourqoin naar Angoulème brengt in 4u20min…! en dit voor een zacht prijsje vanaf 22 eurootjes… Wel goed op voorhand boeken via OUI.Sncf  of Trainline… Voor het station vind je meerdere autoverhuurkantoren om met een leuke wagen naar “Maison Maxou” te bollen… Best ruim op voorhand reserveren…. Van hieruit kun je ook met de bus  naar Nontron of met de taxi naar Maison Maxou.

Of nog sneller…? Welke vlucht boek je het best?
Wanneer vlieg je goedkoop naar Bergerac?

Tijdens het zomerseizoen vliegt Ryanair van Bussel Zuid naar Bergerac .
Hoelang duurt de vlucht?
In 1u30 sta je al op Aéroport Bergerac Dordogne Périgord. Er zijn vluchten op maandag en vrijdag. Aan de luchthaven staan taxi’s of kun je een huurwagen boeken…
Hoeveel kost een vlucht met Ryanair naar de Dordogne?
Met weinig zoekwerk kun je al een ticket boeken voor 9,99 euro !

Hoe vliegen vanuit Nederland?
Vliegen vanuit Rotterdam/Den Haag kan op regelmatige basis (tot 5 vluchten per week in zomerseizoen) via Transavia. En dit vanaf +/- 50 euro.

Meer details vind je terug via de link: Route & Locatie

 

 

 

Noot: In het kader van de lopende en geplande upgrade van Maison Maxou kunnen sommige foto’s op deze site afwijken van de realiteit ter plaatse: o.a. meubilair, tuin, uitzicht, kleuren,… De huidige foto’s zijn sfeerbeelden medio 2022.

 

Geverifieerd door MonsterInsights