Brantôme, het Venetië van de Périgord Vert

Brantôme, een parel in de Dordogne. Dit moet je gezien hebben!


Beleef een fascinerende reis door de tijd. Geniet van de steile rotswanden, grotten en groene oevers, van water en rust en voor de geschiedenisliefhebbers biedt Brantôme een middeleeuwse abdij, klooster, en diverse kastelen in de omgeving.

 

Op een boogscheut van Maison Maxou.

Op een half uurtje rijden van vakantiehuis Maison Maxou ligt Brantôme. Dit unieke stadje is genesteld in de Périgord Vert en wordt terecht het “Venetië van de Périgord” genoemd vanwege zijn prachtige ligging op een eiland, volledig omarmd door de rivier de Dronne. Met zijn middeleeuwse charme en schilderachtige omgeving trekt Brantôme jaarlijks vele bezoekers. Het stadje biedt een overvloed aan bezienswaardigheden, variërend van historische monumenten tot pittoreske kastelen en ontspannende activiteiten.

 

Abdij van Saint-Pierre

Een hoogtepunt van Brantôme is de Abdij van Saint-Pierre, een eeuwenoud klooster dat tegen de groene heuvels en kliffen langs de rivier is gebouwd. De abdij, daterend uit de elfde tot de achttiende eeuw, herbergt een prachtige kloosterkerk en kloostergang, Er zijn diverse rondleidingen voorzien. Bovendien biedt de omringende kloostertuin, de ‘jardin des moines’, een oase van rust en een panoramisch uitzicht over de stad en de abdij.

Brantôme een fascinerende reis door de tijd

Naast de abdij biedt Brantôme ook een scala aan andere attracties, zoals kanoën op de Dronne, waarbij bezoekers het stadje vanaf het water kunnen bewonderen en kunnen genieten van de steile rotswanden en groene oevers. Voor geschiedenisliefhebbers biedt Brantôme een fascinerende reis door de tijd, met sporen van bewoning die teruggaan tot de prehistorie en een rijke middeleeuwse geschiedenis, waaronder periodes van Engelse overheersing en religieuze conflicten

Kastelen troef!

Daarnaast herbergt Brantôme verschillende prachtige kastelen, zoals Château de Richemont, Château de Bordeilles en Château de Puyguilhem, die een glimp bieden van de glorieuze Renaissance-architectuur.

Brantôme, voor elk wat wils

Het stadje zelf, met zijn kronkelende steegjes, vele bruggen, boetiekjes en gezellige restaurants, biedt volop mogelijkheden voor verkenning en ontspanning langs langs de rivier, …  En op vrijdag is er een sfeervolle markt met regionale producten en specialiteiten. Wilt u echt culinair genieten dan biedt dit gezellig stadje nog een lekkere troef. Tafelen op een van de vele terrasjes met zicht over het water… Dit mag je niet te missen.

Brantôme heeft voor elk wat wils en blijft een onmisbare uitstap tijdens uw verblijf in vakantiehuis “Maison Maxou”.

Zeker doen!

Tip: Uw wagen parkeert u buiten het eiland op de grote parking op wandelafstand van het stadje.

 
Abdij van Saint-Pierre, een eeuwenoud klooster dat tegen de groene rotsen is gebouwd langs de Dronne

Meer info over de regio vind je hier

Zin in Unieke belevingen of liever een andere daguitstap?

Misschien een weekendje wijnen of slenteren over een van de vele gezellige marktjes...

Interessante tips voor uw boottocht vindt u o.a. op deze site
https://www.brantomecroisieres.com/fr/croisiere-dordogne

Kano varen op de Dronne in en rond Brantôme.
Location Canoë – Kayak – Stand-up Paddle – Parcours et Tarifs 
https://www.brantomecanoe.com/

 

Video's over water activiteiten in en rond Brantôme


Geverifieerd door MonsterInsights