Covid-19

Wat met Covid en zo….

7 gouden regels tegen corona

  • Respecteer de hygiëneregels

  • Doe je activiteiten liefst buiten

  • Denk aan kwetsbare mensen

  • Hou afstand (1,5m)

  • Beperk je nauwe contacten

  • Volg de regels voor bijeenkomsten

  • Denk aan uw “Vaccinatie- Coronapass”… In Frankrijk wordt op vele plaatsen uw certificaat gecontroleerd. Gebruik bij voorkeur de app “TousAntiCovid

 

Corona – Virusuitbraak en annuleringsverzekering

 

Veel gestelde vragen over annuleringen van zelf geboekte reisaccommodaties,… in verband met COVID-19

Is de COVID-19 epidemie gedekt binnen mijn reisbijstand?

De meeste reisverzekeraars vergoeden het annuleren van reizen niet die afgeraden worden door het ministerie van Buitenlandse Zaken (code oranje of rood).

 Beperkingen – inreisverbod:

“Let wel: de landen, regio’s of gebieden waarvoor de overheid van het land van het vakantieverblijf een algemeen reisverbod heeft uitgebracht of waarvoor ze het reizen verbiedt om een andere reden dan een essentiële reis, zijn niet gedekt. …”

Dankzij een annulatieverzekering bieden vele (zelfs bekende) verzekeringsmaatschappijen je medische bijstand bij alle ziektes, dus ook indien je Covid-19 krijgt tijdens je reis in het buitenland. Maar deze dekken je niet als:

  • Je coronavirus symptomen hebt vóór je vertrek en je toch vertrekt
  • Je een niet-essentiële reis maakt in een land waar een inreisverbod geldt

Andere verzekeringsmaatschappijen zijn zich bewust van deze ongeziene gezondheidscrisis en hebben de dekking van hun annulatieverzekering en reisbijstand uitgebreid… (o.a. Bijv; Ethias.be, …)

Door deze mistige ongekende situatie staan we meer dan ooit voor je klaar. Boek dus nu met een gerust hart je vakantie naar “Maison Maxou”. Want na de voorbije moeilijke jaren verdien je het om zorgeloos te genieten van een welverdiende vakantie.

En als u niet kan beschikken over uw geboekte accommodatie “Maison Maxou”, wegens locale coronamaatregelen, quarantainebeperkingen en inreisverbod door Corona-uitbraak zal “Maison Maxou” volgende eerlijke oplossing aanbieden. Dat betekent dat wij u een voucher voorstellen naar een latere periode. Het eventuele gestorte geld zal dus niet terug aan u worden overgemaakt maar wel verrekend worden en in een eerlijke omboeking in een voucher worden gecompenseerd.

Bedenk dat een voucher de beste wederzijdse oplossing is in deze bijzondere tijden en dit niet alleen uw rechten als consument beschermt, maar ook helpt om ons, als kleine aanbieder in de Europese toeristische sector overeind te houden.

U vindt onze transparante annuleringsvoorwaarden duidelijk op onze website en onze specifieke uitgebreide huisregels Bij deze is er dus geen sprake van kleine letterstjes en misleiding.

Neem altijd schriftelijk contact op met “Maison Maxou”. Wij proberen te allen tijde een redelijke oplossing te vinden voor de annulering van uw boeking.

Raadpleeg altijd voor uw vertrek de richtlijnen van de overheid:

https://reopen.europa.eu/nl/map/FRA/7001/FRI

https://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisadviezen/frankrijk

https://www.info-coronavirus.be/nl/

Check altijd voor vertrek de COVID-kaart & reisadviezen van Frankrijk

Controleer de laatste update voor reizen naar Frankrijk op onderstaande site:

https://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisadviezen/frankrijk

Vergeet zeker ook niet voor iedere reiziger uw Passagier Lokalisatie Formulier (PLF) in te vullen binnen de 48 uur voor je aankomst in België

Mogelijks worden er regionaal in Frankrijk diverse extra maatregelen genomen.

Hiermee beschermt men uw goede gezondheid en veiligheid. Faciliteiten als animatie, kidsclub, zwembad, wellness en restaurants kunnen door de coronacrisis misschien gesloten zijn.

 

Geverifieerd door MonsterInsights