Le Saut du Chalard

By © Traumrune / Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0

Dit moet je zeker gaan zien…

Op enkele kilometer stappen van “Maison Maxou”, kun je de bekende “Le Saut du Chalard” ontdekken in de bossen van Champs Romain (3Km).

Soms denk je alles wel te hebben gezien, maar hier in de Périgord Vert, kun je een magische locatie ontdekken waarvan we kunnen zeggen “dit plaatje komt uit een fotoboek”.

Vanaf het kerkje van Champs Romain zullen de nodige wandelborden u de weg wijzen naar deze verscholen waterval.

Er zijn meerdere mogelijkheden om tot aan het begin van deze unieke locatie te komen; met de auto, per fiets of al wandelend.

Na 30min / 45min stappen langs een kronkelend pad zal u uiteindelijk deze magische waterval ontdekken.

De legende…

“Deze zegt dat, één van de kerkklokken van het dorpje Abjat in het water van de Saut du Chalard ligt, en deze luid elke donderdag om 14uur. Deze legende gaat terug tot in de 17e eeuw. De plaatselijke heer wordt verliefd op een jonge vrouw uit Abjat. Maar, zoals in alle goede verhalen, het hart van de jonge vrouw was al veroverd door iemand anders..

De heer, tot over z’n oren verliefd, probeerd haar te ontvoeren, maar de dorpelingen zijn het hier niet mee eens en vermoorden de heer in de strijd. Als boete hiervoor, worden de dorpelingen, onder leiding van de koning, opgehangen en de kerkklokken weggehaald uit de kerk.

Een van deze klokken, rolt tijdens het transport van de kar af, en eindigt zijn route in de rivier ‘de la Dronne’. Een tweede legende die ook met saut du Chalard te maken heeft, is dat de mooie jonge vrouw sterft van verdriet, en dat we haar geest kunnen zien rondzweven in de kerktoren van Abjat. Welke, sinds deze legende, haar klokken weer heeft teruggevonden.”

Om geheel van uw wandeling te genieten, kunt u een ‘ontdekkingsboekje’ verkrijgen in het gemeentehuis van Champs Romain of het VVV kantoor in Saint Pardoux.

Natuurlijk kunt u ook meerdere informatie hierover verkrijgen in de receptie van het Chateau.

Wandeling: ongeveer 2 uur, heen en terug, vanaf Champs Romain.

Info: https://www.verdoyer.fr/nl/articles-regions/champs-romain-wandeling-tot-de-saut-du-chalard


Geverifieerd door MonsterInsights