Markten

Markt in Piégut-Pluvier op woendagmorgen eind september 2020

Markten in de Périgord Vert

De Périgord Vert, land van passie, van graniet tot kalksteen, vijvers en rivieren, bossen en groen, … De Périgord Nontronnais is gelegen in het hart van de Périgord Vert en het Regionaal Natuurpark Périgord-Limousin, in het noorden van het departement Dordogne en in het centrum van de regio Nieuw-Aquitaine.

Daar zijn de vele gezellige, kleurrijke marktjes de favoriete plek voor fijnproevers om kennis te maken met de lokale producten.
Wij zetten ze voor u eventjes op een rijtje:

Op zaterdag:
Nontron, Agonac, Beaumont du Périgord, Belvès, La Roche Chalais, Montignac, Neuvic, Razac, St Aulaye, Villefranche du Périgord, Montbron, Périgueux, Thiviers, Bergerac,

Op zondag:
Daglan, Issigeac, Rouffignac, St Cyprien, St Génies, Saint-Pardoux-la-Rivière, Marval, Chapagnac de Belair,

Op maandag:
Les Eyzies, …

Op dinsdag:
Beaumont du Périgord, Cénac, Mareuil, Neuvic, Salignac Eyvigues, Trémolat, Montbron, Ribérac, Bergerac, Brantôme

Op woensdag:
Périgueux, Jumilhac, Montignac, Piégut-Pluvier, Razac

Op donderdag:
Domme, Eymet, La Coquille, Lalinde, Monpazier, Saint Astier, Saint-Pardoux-la-Rivière

Op vrijdag:
Cubjac, Le Buisson, Sigoulés, Montbron, Ribérac, Brantôme, Saint-Saud-Lacoussière

Grote markten:

Périgueux… hoofdstad van de foie gras: in het hart van de oude stad, Place Saint-Louis, van 11 november tot 31 maart, op woensdag en zaterdag vinden we ongeveer vijftig en meer boerenproducenten trots op hun foie gras. Vind ook het hele jaar door de “traditionele” markt Place de la halle onderaan de rue Limogeanne en Place de la Clautre op woensdag en zaterdag, evenals onder de hal die de afgelopen jaren volledig is gerestaureerd en waar enkele lokale adressen zijn ” lekker “en goed bekend bij Périgourdins (vooral in de slagerij)!

Thiviers… die op zijn grote zus niets te benijden heeft, wordt elke zaterdagochtend gehouden naast de traditionele markt, de vet- en truffelmarkt.

Ribérac… graanregio van het departement, elke dinsdag- en vrijdagochtend presenteren een groot aantal producenten ook hun pluimvee aan het publiek.

Bergerac… verwelkomt op woensdag- en zaterdagochtend, tussen groenten en fruit rond de kathedraal genieten van foie gras, goede wijn, … en een terrasje

Brantôme… het kleine Venetië van de Périgord verwelkomt op dinsdag- en vrijdagochtend locale producenten en kermislui die zorgen voor de nodige animatie.

Rommelmarkten, brocante, vide grenier, braderie, … “brocabrac”

Via deze site vindt u per dag een gedetailleerde update voor uw snuffelmarkt…

 

Meer details op:

https://www.jours-de-marche.fr/24300-nontron/

https://www.guide-du-perigord.com/fr/tourisme/deguster/marches-du-perigord.html

https://www.nontron.fr/la-mairie/actualites/588-livret-d-accueil-des-nouveaux-arrivants-memento-pour-les-nontronnais#livret-d-accueil-des-nouveaux-arrivants/page26

 

Geverifieerd door MonsterInsights