Meteo

Het klimaat in de Dordogne / de Périgord

Périgord heeft een gematigd klimaat met warme zomers en milde winters. Het gebied ligt in het zuidwesten van Frankrijk. Dit zorgt voor een aangenaam klimaat met veel zonuren en gematigde neerslag. De Dordogne is een overgangsgebied qua klimaat. De zomertemperaturen liggen gemiddeld 5 graden boven die in Nederland en België. De temperatuur kan wel erg verschillen per regio, locatie, hoogte, …

Het weer in Champs Romain – Maison Maxou

De noordelijk deel van de Dordogne is de Périgord Vert en staat nog onder invloed van de Atlantische Oceaan, waarbij vooral in het voorjaar en in het najaar behoorlijk wat neerslag kan valllen. In de zomer is het over het algemeen droog en zonnig. De warmste maanden zijn juli en augustus met gemiddelde temperaturen van 25°C met pieken van boven de 30°C.

De avonden zijn iets koeler, waardoor het aangenaam is om buiten te zitten en te genieten van de lokale geneugten.

Het vakantiehuis Maison Maxouis gelegen in Champs-Romain. Dit kleine dorpje ligt op een plateau op ongeveer 300m boven de zeespiegel in het Noorden van de Dordogne. Er valt wel iedere maand van het jaar regen, vandaar de groene Périgord waar het heerlijk vertoeven is. Groen is er troef!
De gemiddelde jaartemperatuur voor Champs-Romain is 17°C en er valt in een jaar tijd 415 mm regen. Het is er 174 dagen per jaar droog met een gemiddelde luchtvochtigheid van 80% en een UV-index van 4.

In Champs-Romain vallen de grootste neerslaghoeveelheden in de maanden januari (98 mm) en mei (94 mm). De afgelopen zomers waren relatief warm 30-35°C en erg droog. Er is af en toe een onweer met spectaculair klank en lichtspel. Af en toe kunnen zich enkele fikse buien voordoen die even snel verdwijnen als dat ze gekomen zijn. Perfecte afkoeling.

De zomer in de Dordogne kan lang en erg warm zijn. Mei en juni zijn heerlijk omdat de dagen dan al aangenaam warm kunnen zijn. Maar ook september en oktober zijn uitstekende maanden voor een zalige vakantie. Als ’s morgens de zon door de nevel schijnt en later klaar het op… dan ziet u de Dordogne op zijn best!

Hieronder vindt u enkele algemene statistieken en screenshots van de voorbije jaren.

 

 

Geverifieerd door MonsterInsights