Archives

  • 0

Ontdek het “Château Le Verdoyer”

Als eeuwenoud kasteel kent Château Le Verdoyer ook een rijke geschiedenis. U kunt genieten van een bijzondere rondleiding met als gids, mijnheer Richard Ausems (Nl)….  om de geheimen van ons kasteel te leren kennen.

 

Richard is de vader van de huidige bewoners en eigenaars van de camping, Mr en Mevr Floris en Véronique.

Château Le Verdoyer dateert reeds uit de 13de eeuw en is in de loop van de eeuwen best veranderd.

De grote toren stamt van het einde van de 19de eeuw. Het oudste gedeelte is het restant van de ronde toren aan de westelijke vleugel. Zo is zijn toegangsdeur nog uit die oude tijd.

Binnen in het restaurant valt het mooie glas-in-lood raam meteen op. Als u dezelfde wilt zien moet u naar de kerk en het kasteel van Chalus waar Richard Leeuwenhart ooit stierf. U vindt daar glas-in-lood ramen van dezelfde kunstenaar.

Tijdens de rondleiding gaat u ook de oude toren binnen met de bijenkorf in één van de schietgaten, wordt u gewezen op oude geheime gangen en ontsnappingstunnels en wordt u meegenomen boven op de hoofdtoren om van achter de kantelen het fraaie uitzicht over onze landerijen te genieten.

Jammer genoeg konden wij u de laatste maanden niet meenemen in ons kasteel als gevolg van de Covid-19. Maar we hebben een bezoek per video voor u voorbereid.