Archives

  • -

Welkom

Hallo! Bonjour à tous!

Wij heten u bij deze welkom op onze website.

Ons sfeervolle vakantiehuis met de naam “Maison Maxou” ligt in het Noorden van de Dordogne en refereert naar onze kleinzoon Maxou welke een bijzondere plaats heeft in ons hart en leven…

Ons moderne vakantiehuis is gebouwd in 2008 op een streep grond van 1500m2, met zorg ingericht en goed onderhouden. In de gedeeltelijke afgesloten tuin treft u een ruim grasveld en enkele bloemenperken… Je geniet er de ganse dag van de natuur, de zon en de rust van de Périgord Vert. Er zijn tevens verschillende schaduwplekken en een overdekt terras.

“Maison Maxou” is goed bereikbaar en bevindt zich op een steenworp van een middeleeuws kasteel… “Château Le Verdoyer”. Het is omgeven door een glooiend landschap van bossen, uitgestrekte weiden en verschillende waterplassen waar u in alle rust kunt genieten van fauna en flora. De groene valleien van de Périgord hebben nog steeds hun volle magie weten te behouden.

Het vakantiehuis ligt op circa 2 km van het kleine dorpje Champs Romain, 3 km van Saint-Saud-Lacoussièrre en op slechts 14 km van het sfeervolle stadje Nontron, hoofdstad van de Périgord Vert. Op +/- 60 km ten zuiden van ons vakantiehuis ligt de hoofdstad van de Dordogne, Périgueux. Op een uurtje rijden sta je eveneens in Limoges of Angoulème.

Als je echt op zoek bent naar een uniek vakantiestekje om te “onthaasten“, weg van alle drukte en stresstoestanden… Dan ben je hier, in het midden van de ongerepte natuur… met een zalige temperatuur… op je plaats…
Genieten van “le terroir et l’histoire”, proeven van de culinaire parels van de Périgord en zeldzame rust beleven…

“Maison Maxou… Comme nulle part ailleurs“…

Wij kijken alvast uit naar uw bezoek en heten u bij deze van harte welkom!

Maxou, Rita & Rudi
Gecertificeerd “Uitbater Kleinschalige Logies”
(B&B, vakantiehuizen, camping, hotel, … )

 


  • -

Comfort

“Maison Maxou”  is een vrijstaand modern vakantiehuis met een bewoonbare oppervlakte van 130 m2. Het biedt u alle privacy en comfort die je nodig hebt om er heerlijk te vertoeven en te genieten van de rust en de bijzondere streek.

Er is een ruime woonkamer met salon die doorloopt naar een moderne open keuken met ruime eettafel, drie slaapkamers en een badkamer met inloopdouche. In het belang van het comfort van onze gasten verhuren wij enkel aan Max 4 personen. Om veiligheidsredenen moeten de eventuele kinderen een minimumleeftijd van 6 jaar hebben!

Heerlijke bedden, goed zittende stoelen en een volledig ingerichte keuken met kookboeken en kruiden zorgen voor die extra toets!,…

Het huis is goed onderhouden, volledig geïsoleerd en voorzien van houtkachel en elektrische verwarming voor de frissere dagen in het voor- en najaar.

TV-Vlaanderen en de vele faciliteiten van de familie****kasteelcamping “Château le verdoyer” zijn inbegrepen in de prijs. Ook is in de omgeving een goed 4G netwerk en Free-Wifi op het terras van de camping.

Meer details vindt je zeker terug op de tab “The House” en sub tabs…


  • -

Dordogne – Périgord Vert !

Verscholen in de groene long van “la Douce France”, ligt de Périgord Vert met zijn prachtige Parc Naturel Régional Périgord-Limousin. Ons vakantiehuis “MaisonMaxou” bevindt zich op een kwartiertje rijden van Nontron, de hoofdstad van de Périgord Vert, gelegen op het kruispunt van Aquitaine, Limousin en Poitou-Charentes. Wij bevinden ons in het midden van de driehoek Périgueux, Limoges, Angoulême. Deze grote steden liggen op een uurtje rijden van ons vakantiehuis en zijn vlot bereikbaar via snelwegen, TGV of met het vliegtuig.

Dit vredige, eerder ongekend gebied is bij uitstek geschikt om te ontspannen, te onthaasten en te genieten van de prachtige natuur.

In een uitgestrekt glooiend tapijt van bos, varens, vijvers en weidse weiden graast de bekende bruine Limousin koe. Tientallen pittoreske dorpjes luisteren naar charmante namen als Abjat sur Bandiat, Saint Saud Lacoussière, Saint Pardoux la Rivière, Saint Estephe , Saint Martin Le Pin, Saint Martial de Valette, Saint Front sur Nizonne, Sceau Saint Angel, Saint Jean de Côle, Saint Clément, Saint Pierre de Cole, Corgnac sur l’Isle, Miallet, Saint Front la Rivière, …

Daar kronkelt ook de prille rivier “de Dronne” zich een weg van 200km naar zee…. Op wandelafstand van “Le Saut du Chalard” ligt het vredig dorpje met de bijzondere naam Champs Romain. Romeinse velden…  Enkele kilometer verder, genesteld, in een kleine vallei aan de voet van een kasteel ligt ons vakantiehuis op u te wachten…


Geverifieerd door MonsterInsights