Archives

  • -

Wandelen & Water

Deze groene rustige omgeving is bijzonder geschikt voor fietsers en wandelaars. In de Périgord Vert kunnen ook vissers hun hart ophalen.  Aan de voet van onze tuin liggen meerdere visvijvers te wachten op jullie enthousiasme… Altijd beet en vissen is inbegrepen in de huurprijs! Dus geen visvergunning nodig maar wel uit respect voor de fauna altijd de vissen terug zetten.

In St. Saud (3 km) en St. Estephe (8 km) zijn meerdere grote vis-, zwemvijvers en riviertjes verscholen in het groene paradijs van de Dordogne. Meer details over vissen in de omgeving vind je hier en op onze site onder  “Unieke belevingen”.


  • -

Dordogne – Périgord Vert !

Verscholen in de groene long van “la Douce France”, ligt de Périgord Vert met zijn prachtige Parc Naturel Régional Périgord-Limousin. Ons vakantiehuis “MaisonMaxou” bevindt zich op een kwartiertje rijden van Nontron, de hoofdstad van de Périgord Vert, gelegen op het kruispunt van Aquitaine, Limousin en Poitou-Charentes. Wij bevinden ons in het midden van de driehoek Périgueux, Limoges, Angoulême. Deze grote steden liggen op een uurtje rijden van ons vakantiehuis en zijn vlot bereikbaar via snelwegen, TGV of met het vliegtuig.

Dit vredige, eerder ongekend gebied is bij uitstek geschikt om te ontspannen, te onthaasten en te genieten van de prachtige natuur.

In een uitgestrekt glooiend tapijt van bos, varens, vijvers en weidse weiden graast de bekende bruine Limousin koe. Tientallen pittoreske dorpjes luisteren naar charmante namen als Abjat sur Bandiat, Saint Saud Lacoussière, Saint Pardoux la Rivière, Saint Estephe , Saint Martin Le Pin, Saint Martial de Valette, Saint Front sur Nizonne, Sceau Saint Angel, Saint Jean de Côle, Saint Clément, Saint Pierre de Cole, Corgnac sur l’Isle, Miallet, Saint Front la Rivière, …

Daar kronkelt ook de prille rivier “de Dronne” zich een weg van 200km naar zee…. Op wandelafstand van “Le Saut du Chalard” ligt het vredig dorpje met de bijzondere naam Champs Romain. Romeinse velden…  Enkele kilometer verder, genesteld, in een kleine vallei aan de voet van een kasteel ligt ons vakantiehuis op u te wachten…


Geverifieerd door MonsterInsights