Omgeving

Le Périgord Vert... Inconnu,... mais toujours bienvenu
silhouette photography of group of people jumping during golden time
Welkom
Rudi&Rita

Maison Maxou, ons gezellige vakantiehuis  ligt in het Noorden van de Périgord Vert, te midden van de uitgestrekte bossen, de vele vijvers, de glooiende groene weiden met hun typisch bruine Limousin koeien. Dit groene gedeelte van de Dordogne, in de omgeving van Nontron, telt vele kleine dorpen, historische steden en een prachtige natuur die zeker een bezoek waard zijn.

Champs Romain ligt tussen de grote steden Angoulême, Limoges en Périgueux, allen op circa 1 uurtje rijden (+/-60 km) van ons vakantiehuis.

Het hele jaar een plek waar sportliefhebbers (wandelen, fietsen, paardrijden, golfen, klimmen, vissen en kanovaren, …) terecht kunnen, maar waar ook met kinderen vele activiteiten te doen zijn.

De gezellige marktjes, de vele adembenemende kastelen, de lekkere streekproducten en culinaire troeven, de typische maar verrassende curiosa, de vele waterpartijen, bossen, grotten, attractieparken… Er is in de Périgord Vert echt van ALLES te beleven.

Maar er is nog veel meer te zien: nabije steden als Nontron, Brantôme, Thiviers… staan hoog aangeschreven bij de bezoekers.

Verder zijn er de vele pittoreske dorpjes met  lyrische namen die je zeker zullen bekoren. Je vindt er altijd wel iets bijzonder en een gezellig terrasje kun je zeker niet weerstaan…
Savignac – Augignac – Abjat sur Bandiat – Saint Estephe – Le Bourdeix – Saint Martin Le Pin – Saint Martial de Valette – Saint Front sur Nizonne – Lussas et Nontronneau – Connezac – Sceau Saint Angel – Hautefaye – Teyjat – Javerlhac et la Chapelle St Robert, Saint Jean de Côle – Eyzerac – Saint Martin de Fressengeas – Saint Romain et Saint Clément – Vaunac – Lempzours – Saint Pierre de Cole – Nantheuil – Corgnac sur l’Isle – Champs Romain – Firbeix – Miallet – Milhac de Nontron – Saint Front la Rivière – Saint Pardoux la Rivière, …

 

Oh ja, … en dan is er Saint Saud Lacoussière, … Het dorpje op 3Km van ons vakantiehuis waar je iedere morgen vers Frans brood kunt kopen en aansluitend kunt wakker worden bij een “petit café” op het terras van Brasserie L’Odyssée.
Verder vind je er een apotheek, kruidenierszaak (Proxi), kapster, enkele toffe restaurantjes en …

Maar dit dorpje is zoveel meer… Saint Saud is heel bekend voor zijn eekhoorntjesbrood.

Elk jaar, op de eerste zondag van oktober, viert Saint-Saud-Lacoussière de gastronomische traditie van de Périgord-Limousin: la Fête du cèpe et du veau met vele stands voor exposanten, een typische overdekte “porcini-markt”, demonstraties van klederdrachten en muziekconcerten en zoveel meer…

Ook de Grand étang de Saint-Saud-Lacoussière moet je zeker bezoeken.. Pak alvast je zwembroek mee…-;)

Zeker ook de moeite waard zijn de Château de Puyguilhem in Villars, Château de Bourdeilles en de bekende grotten van Villars of van Teyjat…

Observeer de savoir-faire van de “Coutelliers de Nontron” (messenmakers) of van de “Feuillardiers” (kastanjehouthakkers) en hun rare kastanjehoutenhutjes…

Verder kunt u ook genieten van alle gastronomische specialiteiten van de Périgord Vert : paddestoelen, honing, bizon of struisvogel in Saint Saud, Foie Gras in Brantôme en Leguillac-de-Cercles, Safraan in Champs Romain of vruchtensap in Firbeix.

 
Onze buren Floris en Véronique Ausems, de sympathieke eigenaars van Château Le Verdoyer

Genesteld in het hart van het “Parc Naturel Régional Périgord Limousin”, ligt het mooie “Château le Verdoyer”.

Op de website van onze buren Mr. en Mevr. Floris en Véronique Ausems vind je meer informatie.

Op een boogscheut van bij ons vind je de toeristische site “Le Saut du Chalard” in Champs Romain (3km van Maison Maxou). Ook zijn de wandelroutes rondom Saint Pardoux la Rivière aan de Dronne (op +/- 8 Km) niet te missen.

 

Geverifieerd door MonsterInsights